Servigest Barberan, l’assessoria especialitzada en la gestió i presentació de la declaració de la renda a França

Des del passat 13 d’abril tots els residents fiscals francesos ja poden completar via telemàtica la seva declaració d’impostos (claration de Revenus).

Una de les principals novetats d’enguany, és que els residents espanyols que tinguin un habitatge a França, també tenen l’obligatorietat de declarar.

En cas d’impossibilitat de realitzar la declaració en línia, els contribuents tindran fins el 22 de maig a les 23:59h per a presentar la seva declaració en paper.

El servei de declaració de la renda en línia es va obrir el passat 13 d’abril en el lloc web impot.gouv.fr. En aquesta direcció els contribuents poden trobar l’esborrany de la declaració amb tota la informació de la qual té coneixement l’administració, en particular, els salaris percebuts o les pensions. Tots els contribuents majors d’edat que resideixin a França han de completar la seva declaració d’impostos, així com tots els residents a l’estranger que percebin ingressos a França.

Segons els que disposa la llei de finances 2023, l’escala de l’impost sobre la renda s’ha incrementat un 5,4% aquest any per tenir en compte la inflació. Això permetrà que molts contribuents paguin menys impostos, fins i tot si aquests s’han beneficiat d’augments salarials.

Aquests canvis tributaris incideixen en els pagaments que s’han de realitzar, per tant, el més recomanable és buscar l’assessorament d’una gestoria que ajudi a fer aquests càlculs, i buscar els mínims desemborsaments permesos.

Servigest Barberan, despatx de referència a La Cerdanya

Situat al municipi de Puigcerdà, a tan sols 2 quilòmetres de la frontera francesa, es troba Servigest Barberan, un despatx de referència que acompanya a autònoms, persones físiques i empreses en totes les seves gestions a banda i banda de la frontera a la comarca de la Cerdanya, entre les quals es troba la gestió dels tràmits necessaris per fer la declaració de la renda a França o Espanya, per a residents o no residents.

‘Hi ha molts treballadors de la zona que treballen per a empreses franceses. Tots ells estan obligats a presentar una declaració de renda al país d’origen de la font d’aquests ingressos. A Servigest Barberan gestionem totes les necessitats generades pel fet de residir, treballar i fins tot desenvolupar activitats professionals a dos països diferents’, assenyala Xavier Barberan, soci director de la gestoria cerdana, que ofereix serveis especialitzats basats en el coneixement de la legislació vigent als dos costats de la frontera.

‘Acompanyem i assessorem en la tramitació dels impostos per tal de fer entenedores les obligacions donant la tranquil·litat que necessiten els nostres clients’, afirma el soci director de Servigest Barberan. ‘Cal fer un estudi de cada cas per tal de donar compliment a les obligacions de cada país’.

El despatx, amb oficines a Puigcerdà i Badalona, està format per un ampli equip de professionals experts en matèria fiscal, laboral, comptable, jurídica, transfronterera i administrativa, que presten un assessorament basat en la implicació i la proximitat. Aquesta atenció personalitzada els permet comprendre i gestionar tots els aspectes de les finances personals o corporatives dels seus clients.

Contactes de premsa:

edeon.net

Lluís Feliu, 636 766 922

llfeliu@edeon.net

Carlos Tost, 620 38 16 51

ctost@edeon.net